Mire kell a fúrógép?

iho   ·   2015.11.28. 16:15
00kicsi

A közbeszerzés mindent érint, amire csak a vasúti kocsik szekrényvázának gyártásához szükség lehet, az oldalváz-lemezelő pneumatikától a kézi fúrógépig bezárólag. Ezen kívül szinte a teljes gyártósor szerepel a kiírásban, azaz gyaníthatná az ember: Szolnokon valami nagy dobásra készülnek.

Az IC+-kocsik a gödöllői átadójáról igyekeznek Budapest felé Vörös Attila felvételén

Szerkesztőségünk megkérdezte a MÁV Zrt. Kommunikációt. Egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy vajon az IC+-kocsik sorozatgyártásának elkezdéséhez szükséges-e ez a nagyarányú beszerzés, nem adtak. A lehetőséget természetesen nem zárták ki, de – mint írták – a legszükségesebb az anyagi források megszerzése. A tender a szolnoki telephely tevékenységi körébe tartozó feladatok (ami elsődlegesen a kocsijavítás, -korszerűsítés) ellátásához szükséges, a járműjavító ütemezett műszaki fejelsztési koncepciójával összhangban. Tehát IC+ lesz, de egyelőre nem tudni, mikor is indulhat be a sorozatgyártás, az eszközöket mindenesetre már megvásárolják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek