Nyáron már nem lesz Bubi

Bánhidi Emese   ·   2014.06.27. 14:35
bringabrusszel3cim

Mivel a T-Systems és a Csepel Bicikligyár nyolc hónap alatt sem hozta össze a rendszert, a munkálatok végét augusztus 31-éig a fővárosi közgyűlés hétfői ülésén várhatóan meghosszabbítja.

(Fotó: Arnold Balázs)

Az előterjesztés szerint a „Nextbike által kínált rendszer a világ számos városában működik, a Budapesten megvalósított rendszer a már meglévő megoldásoknál is nagyobb komplexitással bír”.

Az előterjesztésben az is szerepel, hogy a világon először Budapesten szerepelnek magyar biciklik a közbringa-rendszerben, ezért ezeket a kerékpárokat még hozzá kell igazítani a rendszerhez.

Ezzel ellentétben, mint azt már korábban megírtuk, Brüsszelben is a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. által készített bringák működnek. Sőt, akkor azt is megírtuk, hogy brüsszeli újságíró kollégánk információját a csepeli gyárban is megerősítették.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.