Őszi mélyszántás az 1-es villamos vonalán

Garai Szakács László   ·   2014.09.12. 08:42
renault0

Ez történt a BKV közleménye szerint:

„2014. szeptember 12-én, pénteken hajnalban eddig ismeretlen okokból egy személygépjármű az 1-es villamos Flórián tér és Óbuda rendelőintézet közötti szakaszán, a Szőlő utcánál a füves pályára hajtott és 8 méter hosszan megrongálta. Az 1-es jelzésű villamosok helyett a meghosszabbított útvonalon közlekedő 1-es jelzésű villamos pótló autóbuszok szállították az utasokat. A helyszínen rendőri intézkedés történt.

Az esetet megelőző esőzések hatására a jármű a süllyedésével is jelentős károkat okozott a füvesített vágányszakaszban. A károk pontos meghatározása még folyamatban van, az esetet bejelentjük az okozó biztosítója felé. A BKV a Főkert Zrt.-vel fennálló vállalkozási szerződés keretében árajánlatot kért, helyreállítás módjáról és feltételeiről az 1-es villamos rekonstrukciót végző kivitelezővel az egyeztetést lefolytattuk. A károk feltárásával kapcsolatos intézkedéseket sürgősséggel megtesszük, a visszaállítási munkálatok elvégzését kiemelt ügyként kezeljük.”

 

Korábban írtuk:

A BKK Facebook-oldalán jelent meg a lenti három kép ezzel a szöveggel: „5:31-kor kaptuk a bejelentést, hogy a fényképen szereplő személygépkocsi figyelmetlen járművezetés miatt behaladt a füves pályarészre. A baleseti helyszínelést a BKV Zrt. elvégezte, az 1-es villamosok már újra közlekednek és intézkedtünk a gyors helyreállítás érdekében is.”

A képre kattintva galéria nyílik (fotó: BKK Facebook-oldala)

Gyorsan megkérdezzük őket is meg a rendőrséget is, mi történhetett a péntek hajnali esőben: ahogy a múlt héten a busz, úgy a Renault nem tűnik sérültnek.

Amint kapunk választ, egyből frissítünk!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek