Új párizsi diszkont járat

iho   ·   2014.04.29. 17:30
cim

(fotók: Budapest Airport)

Pontosan 13:41-kor ért a budapesti betonra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Transavia Párizsból érkező járata. Az Air France-KLM csoport diszkont légitársaságának vadonatúj gépét a ferihegyi tűzoltók vízsugárral, a személyzetet pedig a Budapest Airport vezetői francia croissant-t mintázó dísztortával köszöntötték, olvasható a Budapest Airport összefoglalójában.

A Transavia France egyik legújabb Boeing 737-800 típusú gépe már az kialakítású, úgynevezett Sky belső térrel jött Budapestre. A 189 személyes gépen 163 utas érkezett Párizsból. A Transavia France Boeing 737-esei ezentúl heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap érkeznek Párizs Orly repülőteréről, ahová a legolcsóbb egyirányú jegy a francia diszkont légitársasággal mindössze 40 euróba, azaz körülbelül 12000 forintba kerül.

Az új járatot a kialakult hagyományoknak megfelelően a repülőtéri tűzoltók a beton szélénél a szokásos diadalív- vízsugárral köszöntötték. A járattal érkezett Magyarországra Hervé Kozar, a Transavia kereskedelmi igazgatója, akit a repülőtéren Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntött, majd a gép kapitányával közösen átvágták a járatnyitást szimbolizáló szalagot. A gép személyzetét a Budapest Airport egy hatalmas, francia croissant formájú tortával lepte meg, amelyet a híres XVIII. kerületi Zila Kávéház mestercukrászai készítettek el.

„Különösen fontos az új járat a Budapest Airport számára, hiszen Párizs a második legnagyobb forgalmú útvonal Budapestről, ahogy a francia főváros is Európa egyik meghatározó pénzügyi, gazdasági és kulturális központja” – jelentette ki a járatnyitással egybekötött sajtótájékoztatón Jost Lammers.

A Budapest Airport vezérigazgatója hozzáfűzte: „A Transavia járatának elindítása újabb lökést adhat a Párizs és Budapest közötti forgalomnak, mostantól immár négy légitársaság és három párizsi repülőtér közül választhatnak a budapesti utasok.”

„Budapest az egyik legfontosabb, perspektivikus piac a számunkra, amit az is jelez, hogy már az első járatokra 90 százalék körüli a foglalások aránya.” – mondta el Hervé Kozar. A Transavia kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta: „Hosszú távú terveink vannak Budapesten, mi nem fogjuk egyik évben elindítani, majd megszüntetni a járatunkat a következőben. Ellenkezőleg: csak az idén 19 új járatot indítottunk el és a következő évek mindegyikében 30 %-os fejlődéssel számolunk.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek