Új vezérigazgató a Kapos Volán Zrt. élén

MTI   ·   2012.10.03. 16:14

A Kapos Volán Zrt. közleménye szerint a közgyűlés elfogadta a társaság eddigi vezérigazgatója, Gál Zoltán lemondását, egyúttal megválasztotta utódját, Bebics Jánost, aki október 4-én foglalja el új beosztását.

Gál Zoltán nem kívánta indokolni lemondását. Bebics János elfoglaltsága miatt nem volt elérhető.

Az 1993 óta zártkörű részvénytársaságként működő Kapos Volán jelenleg 225 autóbusszal rendelkezik és több mint 640 munkavállalót foglalkoztat, ezzel Somogy megye egyik jelentősebb munkáltatója.

Az ország 24 Volán-társasága közötti rangsorban a főbb teljesítményi mutatók alapján a cég a középmezőnyben helyezkedik el.

Tavaly a társaság adózás előtti eredménye 883 millió forint volt, mérleg szerinti eredménye 170 millió forint, több mint ötszöröse az előző évinek. A cég rövid, illetve hosszú lejáratú kötelezettsége a tavalyi évzáráskor 1,1 milliárd forint volt, hozzávetőleg duplája az előző évinek.

A Kapos Volán felett a szakmai felügyeletet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gyakorolja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül. A cég 97,65 százalékban állami tulajdonban van, a munkavállalók 2,35 százalékban tulajdonosok.

Kapcsolódó hírek