Vágányzár-forduló, fordulatok nélkül

Szabó István   ·   2014.06.02. 07:45
00kicsi

Mint eddig minden alkalommal, zaj és baj nélkül, a tervezett időpontban elkészült Fegyvernek-Örményes ötödik, és Kisújszállás 2a üteme is. A Fegyvernek-Örményes páratlan állomásfejében beépített kitérők és Kisújszállás állomás páros fejének elkészülte után a jobb vágány ismét járható a két állomás között. Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás állomás jobb oldalának építése is folytatódik. Ezzel egy időben kezdődik Püspökladány állomás páros végének átépítése és a részleges nyomvonal-korrekció. Ez azt jelenti, hogy, június 1-jén hajnal 4 órától Karcag–Püspökladány között az egyik vágányt ismét lezárták.

Felkészül a bizottság Fegyvernek-Örményes bejárására<br>A képre kattintva galéria nyílik<b>(a szerző felvételei)

Ettől az időponttól a 100-ason ismét változott a menetrend. Utazás előtt feltétlen tájékozódni kell, mert a mostani változás több esetben a fél órához közeli indulási/érkezésiidő-változást is tartalmazhat.

A bizottság megvizsgálta az elkészült új létesítményeket és azokat a forgalom felvételére alkalmasnak találta. Folytatódhat a munka az állomások területén. Hajnalban ismét zökkenőmentesen váltott a vágányzár.

A bejárás előtt még egyvágányú közlekedés volt, térközös követéssel

A 100-ason továbbra is egyszerre három állomáson folynak most az átépítési munkák. Fegyvernek-Örményes, Kisújszállás és Püspökladány átépítése is tart egy időben, jól szervezett vágányzárakban. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ország legnagyobb és legzavartalanabbul folyó vasútépítésének vagyunk tanúi Szajol–Püspökladány között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek