1-es villamos: itt az újabb felújítási ütem

iho   ·   2014.06.10. 11:05
1-esvill140610_0002

Az 1-es villamos rövidített útvonalon, a Bécsi úti végállomás és a Lehel utca között, de a szokásosnál sűrűbben közlekedik keddtől. A kimaradó szakaszon 1-es jelzéssel közlekedik pótlóbusz az Árpád híd és a Népliget között, a Közvágóhídig pedig a sűrűbben járó 103-as busszal lehet utazni, amely hosszabb útvonalon, a Kelenföld vasútállomás és Árpád híd között viszi az utasokat. A villamospótló busz zavartalan közlekedése érdekében a Róbert Károly körút–Hungária körút–Könyves Kálmán körút útvonalon a Váci út és az Elnök utca közötti szakaszon több helyen autóbuszsávot jelöl ki a BKK, és áthangolják a jelzőlámpákat is.

Gigatérkép mindennel! (forrás: BKK Facebook-oldala)

A Hungária körútról a Thököly útnál egyik irányba sem lehet balra kanyarodni, a Kacsóh Pongrác úti csomópontnál a Kerepesi út irányában a belső sávot lezárják, így a közúti forgalom számára itt csak egy sáv lesz járható. A Kacsóh Pongrác út és a Puskás Ferenc Stadion között teljesen felújítják a vonalat, míg a Hős utca és a Közvágóhíd között a megállók átépítését kezdik el. A felsővezetékek, a vágányok, a megállók és a közúti átjárók felújítása mellett a BKK új vágánykapcsolatot hoz létre Zugló vasútállomásnál, liftet kap a Kacsóh Pongrác úti megálló, a Thököly út–Hungária körút kereszteződésben pedig elbontják a használaton kívüli kanyarodó vágányokat, valamint a szintén nem használt keresztező vágányokat. A munkálatok előreláthatóan ősz elejéig tartanak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek