108-as, 109-es: felsővezeték építése, karbantartás miatt változik a menetrend

iho/vasút   ·   2024.03.16. 12:00
00_109_terkep

A Debrecen–Füzesabony vonal Debrecen és Macs Ipari Park közötti szakaszán a felsővezetékhálózat kiépítését és új megállóhelyek építését végzik március 18-ától május 31-éig. Emiatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Pótlóbusz jár Debrecen és Balmazújváros, illetve Hortobágy között. A módosítás érinti a Debrecen–Eger közti interrégiót és a Tisza-tó sebesvonatot. A Debrecen–Tiszalök vonalon is megváltozik a menetrend, pótlóbuszos közlekedésre kell számítani több ütemben május 31-éig. Május 3-ától 17-éig a teljes vonalon jár a pótlóbusz.

Debrecen–Füzesabony vonal
  • Pótlóbusz közlekedik Debrecen és Balmazújváros között valamennyi vonat helyett.
  • A Debrecen–Eger közötti interrégió vonatok nem közlekednek. Helyettük Eger és Füzesabony, illetve Füzesabony és Balmazújváros közötti vonatokkal utazhatnak – értelemszerűen a szerelvények Füzesabonyban csatlakoznak egymáshoz.
  • A Tisza-tó sebesvonat csak Budapest és Tiszafüred között közlekedik.
  • A munkanapi Debrecen–Hortobágy közötti betétjáratok helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik, a közút kialakítása miatt a vonatpótló Kónyát nem érinti.

(térképek: MÁV-Start)

Május 6-án és 7-én a tiszafüredi vasúti Tisza-híd karbantartása miatt további változások lesznek a menetrendben. A Debrecenből 6 és 15 óra között, valamint a Füzesabonyból 8 és 17 óra között induló interrégiók helyett nemcsak Debrecen és Balmazújváros, hanem Tiszafüred és Füzesabony között is pótlóbuszok közlekednek.

Debrecen–Tiszalök vonal

A vasútvonalon több ütemben karbantartást végeznek, ezért az alábbi változásokra kell számítanim március 18. és május 2., valamint május 16-17. és május 31. között:

  • Pótlóbusz közlekedik valamennyi vonat helyett Debrecen és Tócóvölgy között.
  • A hajnali, illetve késő esti Hajdúnánás és Debrecen közti személyvonatok (36619, 36658, 36638) helyett a teljes útvonalon közlekedik pótlóbusz.

Május 3. és május 16-17. között a teljes vonalon, Debrecen és Tiszalök között pótlóbusz közlekedik valamennyi vonat helyett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek