Százötven autóbuszos járműpark-frissítés Budapesten

iho/közút   ·   2022.07.09. 12:00
00_150_busz_alairas

2023 májusától hetvenöt szóló és hetvenöt csuklós klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát jármű áll forgalomba.

Az új járművek üzemeltetésére a nyertes ajánlattevő ArrivaBus Kft. kedvező ajánlatot adott. A személyszállítással foglalkozó vállalat aláírta a megrendelésről szóló szerződést a BKK-val.

A hetvenöt szóló MAN Lion's City 12C és hetvenöt csuklós MAN Lion's City 18C típusú klimatizált, alacsonypadlós jármű több ütemben kezdi meg a szolgáltatást Budapesten. Ennek köszönhetően javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala, elsősorban az észak-budai és észak-pesti, valamint a kelet-pesti kerületekben – a III., a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben – továbbá a 100E repülőtéri járaton.

Az új autóbuszok megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak – Euro 6e dízel besorolásúak –, kihajtható rámpájuk van, továbbá nagyméretű utastájékoztató monitorokkal, valamint az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszerrel vannak felszerelve. A kétajtós szóló és háromajtós csuklós autóbuszokon több mint tíz százalékkal, akár hattal több ülőhely van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek