1,7 milliárd forint állami támogatást kapott a Rolls-Royce Magyarország a jövő fenntartható repülésének forradalmasítására

iho/repülés   ·   2023.06.13. 09:00
00_h3ps

A Nemzeti Befektetési Ügynökség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázati támogatásának köszönhetően további húsz új munkahely nyílik mérnököknek a vállalat budapesti telephelyén, ahol a fenntartható repülés jövőjét formáló technológiai megoldásokon dolgoznak.

A Rolls-Royce Magyarország mérnökei munkájukkal olyan energiaelosztó- és hajtásrendszerek fejlesztését végzik, amelyek a fejlett légiközlekedés piacát alapjaiban formálják majd újra. A Rolls-Royce jelenleg mintegy 120 főt foglalkoztat budapesti irodájában, akik a világon egyedülálló párhuzamos hibrid-elektromos hajtásrendszer és teljesítményelektronika tervezéséért vagy a H3PS négyüléses repülőgépének fejlesztéséért feleltek.

Sara Poxon, a Rolls-Royce Electrical üzemeltetési igazgatója elmondta:

„A fenntartható technológiai megoldások átformálják majd a fejlett légiközlekedés piacát. Zöldebbé, csendesebbé és gazdaságosabbá válik az utazás és az áruszállítás a városon belül, a városok, illetve a jelenleg még elszigetelt régiók között. Magyarországon egy kimondottan erős mérnöki kompetenciákra épülő tudásközpontot építettünk ki és fejlesztünk tovább a jövőben. A támogatással növelhetjük versenyképességünket, és tovább tökéletesíthetjük a teljesen elektromos és hibrid-elektromos légijárművekbe fejlesztett rendszereinket. Mindez elősegíti, hogy felgyorsítsuk azokat a technológiai áttöréseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a Rolls-Royce hozzájáruljon, hogy 2050-ig a teljes légiipar karbonsemleges legyen.”

Balázs Gergely György, a Rolls-Royce Magyarország ügyvezető igazgatója hozzátette:

„Munkánkkal arra összpontosítunk, hogy fenntarthatóvá tegyük a repülést. A Rolls-Royce Magyarország mérnökei korábban jelentős mérföldköveket értek el a teljesen elektromos és hibrid-elektromos rendszerek fejlesztésében. A vállalat mérnöki csapata éppen ezért kulcsfontosságú szerepet tölt be a jövő repülését forradalmasító technológiai megoldások fejlesztésében.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek