17 milliárdból 250 munkahely Hatvanban

MTI/iho   ·   2017.07.13. 13:23

A 17 milliárd forintos beruházás 250 munkahelyet teremt, az építkezés napokon belül megkezdődik és jövő február végére fejeződik be. A digitális technológiák fejlesztésében és az új megoldások alkalmazásában a világ vezetői közé tartozó vállalattal kötött megállapodás alapján a Bosch a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége egyik legfontosabb helyszíneként tekint Magyarországra.

Ezt jelzi a többi között a hatvani digitális logisztikai központ felépítése, és az is, hogy a Bosch együttműködésre készül magyarországi egyetemekkel a kutatás-fejlesztési tevékenysége végrehajtása érdekében. A negyedik ipari forradalomnak vagy a 4.0-ás iparnak is nevezett digitalizációval új világgazdasági korszak köszöntött be, amelyben a siker kritériumai teljesen megváltoznak.

Az új korszakban a siker legfontosabb előfeltétele a korábban elképzelhetetlen technológiai újítások lehető leggyorsabb bevezetése és gazdasági alkalmazása. Ebben hatalmas a verseny, és nemcsak a vállalatok, hanem az országok között is. Az országok közötti versenyben a fő kérdés az lesz, hogy ki tudja meggyőzni az új technológiákat kidolgozó vállalatokat arról, hogy nála, az adott országban érdemes végrehajtani az új megoldások kifejlesztéséhez szükséges beruházásokat.

A Bosch több mint száz éve, 1898 óta tevékenykedik Magyarországon. A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-n keresztül tizenhat évre egy több mint hatvanezer négyzetméteres területet bérel a hatvani ipari parkban, és az új központból látja majd el az egész régiót logisztikai szolgáltatásokkal.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek