260-as: megnézte magának a Dunát

Vörös Attila   ·   2016.06.30. 18:45
80__P6281336

Meg kell becsülnünk a classic Szergejeket, az elmúlt hónapokban jópár gépet helyeztek teljesen működőképes állapotban letétbe. Ez persze még nem jelent semmi rosszat önmagában, a csökkenő feladatokat el tudják látni a gazdaságosabb üzemelésű remot mozdonyokkal. A vasútbarátoknak viszont egyre nehezebb a dolguk, ha egy jó kis Szergejdübörgést fotóznának, videóznának.

A Dunántúl közép-nyugati részén különösen szembetűnő a régi gépek eltűnése. Előbb Fehérvár begyűjtött négy classicot, a 230-at, a 231-est, a 165-öst és a 271-est, majd szépen félretolták őket egy szélső vágányra, ahol azóta is pompáznak. Majd talán répaszezonban vagy valami jelentősebb terelésnél újra kellenek.

A dunaújvárosi kikötőhöz érkezik a 260-as egy 18 kocsis tehervonattal (Vörös Attila felvétele)

A 260-as Szergej ilyen hangulatban került a hét elején Dunaújvárosba. Szerencsére dolgozott is: hétfőn a dunaföldvári bioetanolgyárat szolgálta ki, kedden pedig a dunaújvárosi kikötőbe vitt vonatot. De úgy néz ki, elég volt neki a dunaújvárosi levegőből, szerdán már Székesfehérváron volt. Kicsit aggódtunk, hogy beáll ötödiknek a sorba a többi letétes classic mellé, de egyelőre nem, csütörtökön az 5-ös vonalon dolgozott, délelőtt Komáromba vitt tehervonatot.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek