4-es élménymetró: utolsóból az első

iho   ·   2016.06.23. 17:25
00kicsi

Akár mozimetrónak vagy élménymetrónak is nevezhetnénk, ugyanis a vezetőfülke falának elbontása után teljes panorámát élvezhetünk a metróalagútról. Az automatikus vezérlés gyakorlatilag nemcsak a járművezetőt, hanem a munkahelyét is fölöslegessé teszi, az így nyert térben még pár utas (tippünk szerint főleg közlekedésbarátok és gyerekek) elfér. A kezelőpultot természetesen nem szüntetik meg, zárható fedél alá rejtve, mint szükség-vezetőállás továbbra is megvan.

Érkezik az „élménymetró”<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

A fülkefalak elbontását tavasszal kezdték el, a legelső szerelvény június 23-án állt forgalomba. A BKV ígérete szerint év végéig minden, a 4-es metró vonalán közlekedő Alstom-szerelvényen megszűnik a vezetőfülke.

Immár ezt is láthatják az utasok, tekintse meg rövid videónkat!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek