A BKV 800 millióval túllépte a bérkeretét?

iho   ·   2015.03.03. 09:20

A BKV kérdésünkre a következő tájékoztatást küldte:

A BKV 2014. évi gazdálkodásának értékelése jelenleg folyamatban van; a Társaság az éves zárást követően értékeli az egyes szakterületek gazdálkodását. A gazdálkodás értékelésénél figyelembe vesszük mindazokat a külső és belső körülményeket, változásokat, amelyek befolyásolták a bérköltséget (pl.: teljesítmény többletek). Az autóbusz üzletág esetében az üzleti tervben foglaltakhoz képest a 2014-es évben közel 4%-os többletteljesítmény megrendelés érkezett, így ehhez mérten az ATÜI (Autóbusz és Trolibusz Üzemigazgatóság) a tervezett társasági bérkeretet a megrendelő által igényelt többlet teljesítménnyel arányos mértékben lépte túl.  A BKV Zrt. egyéb üzletágainál nem került sor az autóbusz üzletághoz hasonló mérvű többlet teljesítmény megrendelésre.

A BKV a gazdálkodási rendnek megfelelő bérgazdálkodást folytatott a 2014-es év során.

Társaságunk finanszírozása a Közszolgáltatási Szerződésben meghatározottak szerint történik, ennek alapján kompenzációra, szolgáltatási díjra jogosult. Amennyiben az év során az üzleti tervtől magasabb költségigények merülnek fel, azok fedezetét a más területeken végrehajtott költségcsökkentések, hatékonyság növelések vagy a Megrendelőtől kapott kompenzációs díj képezik.

Korábban írtuk:

A vs.hu értesülései szerint a közel 800 milliós eltérés oka a buszvonalak kiszervezésében keresendő, mivel a BKV rosszul mérte fel a következményeket, és a csoportos létszámleépítés után munkaerőhiány keletkezett a vállalatnál, amit túlóráztatással igyekeztek orvosolni, amiért dupla bér jár. Nemes Gábor, a buszos dolgozókat képviselő Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője megerősítette a lap információit. A BKV és annak tulajdonosi jogait gyakorló Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatala nem közölte, indít-e vizsgálatot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek