A BKV eláll az Ikarus Egyedivel kötött szerződéstől

iho/közút   ·   2018.07.11. 12:30
Modulo_M168D_teszt_kicsi

Az Ikarus Egyedi körül minden nap történik valami: hétfőn csődöt jelentettek, kedden stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette őket az Innovációs és Technológiai Minisztérium, ma pedig a BKV is megszólalt az ügyben, a társaság sajtóközleményét változatlan formában közöljük:

Tíz Modulo M168D-t tudott átvenni eddig a BKV, jelenleg úgy néz ki, hogy ezeket már nem követi több (fotó: Ács Attila)

A Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. között 180 darab Modulo M168d típusú csuklós autóbusz adásvétele tárgyában – közbeszerzési eljárás eredményeként – 2017. január 16-án szerződés jött létre.  Ugyanebben az évben, vagyis 2017. december 20-án  a Volánbusz Zrt., a BKV Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. háromoldalú szerződést kötött 30 db jármű  átruházása érdekében.

A 30 darab autóbuszból a szerződés teljesítésének határidejéig (2018. április 11.), illetve a határidőt követő, szerződésben rögzített további 90 napos időszak leteltéig összesen 10 darabot vett át Társaságunk.  A szerződés értelmében a BKV Zrt. a nem szerződésszerű teljesítésre tekintettel jogosult a szerződéstől való elállásra, valamint a késedelmes teljesítésre tekintettel további jogkövetkezmények (kötbér) alkalmazására.

A BKV Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében Társaságunk az Ikarus Egyedi Kft.-vel kötött Modulo M168d típusú autóbuszok adásvételéről szóló szerződéstől az Ikarus Egyedi Kft. által nem teljesített rész tekintetében eláll. Megkezdjük továbbá az Ikarus Egyedi Kft.-hez csatlakozó szerződések felülvizsgálatát is, melynek eredményéhez képest fog Társaságunk a további szükséges lépések megtétele felől dönteni, hiszen a BKV nem kíván lemondani a szerződésekben biztosított jogairól, illetve azok érvényesítéséről.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek