A Boeingok hazaindultak, éled a légiforgalom Irene után

iho/repülés   ·   2011.08.29. 11:25
American_cimkep

Az Irene hurrikán New York elérésekor már csak trópusi vihar volt, és noha szellemvárossá változtatta Manhattant, a keleti partvidéken okozott károk pedig több tízmilliárd dollárra rúgnak, a szakértők azt mondják: rosszabb is lehetett volna.

A szombat este bezárt öt nagy repülőtér New York és New Jersey zónájában ma megnyílik, bár ez nyilván nem jelenti még a normális forgalom azonnali és teljes helyreállását.

A Delta gépe.....

Az American Airlines és a Delta egy-egy járata szombat reggel szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, de visszaindulniuk már nem volt hová: a két Boeing 767-es egyike a régi hajtóművezőnél, a másik az Aeroplex előterén várta végig a hétvégét.

... és az American 767-ese Ferihegyen pihent <br />(Virág Richárd fotói)

A bud.hu információja szerint az American AA159 nem sokkal dél előtt felszállt, a Delta járata pedig egy bő órával később indult vissza New Yorkba.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.