A bringa vonzásában

MTI   ·   2013.11.13. 21:03

A munkába járók harmada autóba ül reggel, negyedük tömegközlekedik, de a kerékpárt is sokan választják már, a megkérdezettek 15 százaléka így közlekedik – derül ki a Profession.hu Munkahelyi környezet című kutatásából. A közlekedési eszköztől függetlenül a 2500 válaszadó felének kevesebb mint fél órát vesz igénybe a napi ingázás a munkahelye és a lakása között. Autóval jár dolgozni a megkérdezettek 32 százaléka, őket követik 25 százalékkal a tömegközlekedést választók.

Meglepően jó arányt, 15 százalékot vallhatnak magukénak a kerékpárosok. A megkérdezettek 14 százaléka gyalog jár dolgozni. A távolsági buszt használók (hat százalék) és a vonatozók (négy százalék) mellett már kimutatható adatot értek el a motorosok is, igaz ők még csak két százalékkal, de a hidegebb őszi hónapokban is jelen vannak az utakon.

A biciklivel munkába érkezők között csupán két százalékkal nagyobb a férfiak aránya és az életkort vizsgálva is egyenletes az eloszlás: a 20–29 évesek között 11 százalék, a 30-49 korosztályból 17 százalék, az 50 felettieknél pedig 13 százalék kerékpározik naponta a munkahelyére.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Kapcsolódó hírek