A buszok is készülnek a vizes világbajnokságra

iho/közút   ·   2017.06.13. 13:45
uszovbbusz

A helyközi és távolsági közlekedési információkat és fényképeket gyűjtő Magyar Volánok-csoport posztolta ki Facebook oldalán a hírt, amely szerint 137 autóbusz kap dekorációt a júliusban kezdődő vizes világbajnokság alkalmából. A járművek közül hetvenhetet Budapesten, hatvanat Szegeden matricáznak fel. Az autóbuszok elképzelések szerint a világbajnokság lebonyolítása közben fognak személyszállítási feladatokat kapni. A járműparkot a magyar volán társaságokból alakult közlekedési központok és a Volánbusz Zrt. fogják biztosítani.

A világbajnokság matricái díszítik a Volánbusz egyik Torurismóját (a képre kattintva galéria nyílik Bohus Dávid felvételeiből)

A nyári rendezvényekre várhatóan az alábbi helyekről a következő típusok érkeznek:

Az ajtótlan oldali változat közelről

A matricázott autóbuszok a rendezvény alatt rendszeresen járnak a budapesti helyszínek között, illetve a balatonfüredi transzferjáratokon közlekednek. Az első autóbuszok matricázása már megkezdődött, ezek addig is távolsági járatokon hirdetik a júliusi világversenyt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.