A CER vezetői bizottságának tagja lett Homolya Róbert

iho   ·   2019.09.26. 12:00
homolya-robert-400

Az Európai Vasúttársaságok és Infrastruktúra Üzemeltetők Közössége (CER) szeptember 23-án a lengyelországi Gdańskban tartotta a szervezet vezetői bizottságának tisztújító gyűlését, ahol új elnökséget választottak. A brüsszeli székhelyű CER új elnöke a Svéd Vasúttársaságok Szövetségének (ASTOC) elnöke, valamint a SJ Svéd Vasutak vezérigazgatója, Crister Fritzson lett.

A szervezet alelnöki bizottságának tagjai Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója, Oliver Volff, a VDV vezérigazgatója, Marc Wengler (CFL igazgató) és Erik Laidvee, az EVR vezérigazgatója lettek. A CER Vezető bizottságának további tagjai közé választották Homolya Róbertet is, a MÁV Csoport vezérigazgatóját, rajta kívül még tagokká választották Isaías Táboas Suárezt (RENFE), Sophie Dutordoirt (SNCB), Richard Lutzot (DB), Krzysztof Mamińskit (PKP), Gianfranco Battistit (FSI), Andreas Meyert (SBB), Geert Pauwelst (Lineas), illetve Guillaume Pepyt (SNCF), Roger van Boxtelt (NS) is.

A frissen megválasztott CER igazgató a választmányi gyűlés után kijelentette, hogy a vasút a fenntartható közlekedés megoldása, és kulcsfontosságú lehetőséget nyújt az EU széndioxid-kibocsátás csökkenésére irányuló törekvéseinek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek