A Delta ősztől felfüggeszti a JFK-Prága járatot is

iho/repülés   ·   2012.06.15. 18:00
cim2

További északatlanti járatait függeszti fel a Delta a téli menetrendjében: október végétől Atlantából nem repül Barcelonába, november közepén pedig leállítja a New York-Prága járatot. Ezekre a vonalakra a megadott időponttól már nem fogad el foglalást a társaság. Mindkét desztinációra hetente négyszer repültek a Delta gépei.

Még pontos dátum nélkül jelentette be az amerikai társaság, hogy a téli időszakban felfüggeszti az Atlanta Milánó és – ami tán még érdekesebb – a New York-Athén járatait. Utóbbi gyaníthatóan azt is jelzi, hogy a turistaforgalom amúgy is természetes téli gyengülése mellett a görögországi válság kihathat az üzleti forgalomra is.

Mint arról akkor beszámoltunk, a nagy amerikai légitársaságok a kapacitásuk általános visszafogása jegyében már tavaly ősszel jelezték, hogy csökkentik az észak-atlanti járataikat, sőt, már akkor azt is lehetett tudni, hogy a döntések a célországok gazdasági kilátásainak függvényében születnek.

A Delta budapesti járatának törléséről már októberben, tehát bőven a Malév csődje előtt megszületett a döntés.

Az Anna Aero elemzése szerint egyébként  érdekesen alakulnak a Delta pozíciói New Yorkban: a budapesti, berlini és manchesteri, valamint jónéhány belföldi járat felfüggesztésével illetve a frekvenciák csökkentésével a légitársaság forgalma a Kennedy repülőtéren hat százalékkal csökkent, miközben növelte összességében New York-i jelenlétét, mert a LaGuardia repülőtérről viszont jónéhány – belföldi – járatot indított. A Delta az amerikai nagyváros három repterén összesen 20.37 mllió utast repültet, ennél többet csak a (United)Continental, több mint 23 milliót.

Kapcsolódó hírek