Logisztikai bázist nyitott Ferihegyen a DHL

MTI/iho   ·   2013.10.30. 20:00
IMG_3958---DHL_131030_Ferihegy_400

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára szerdán az új bázis átadási ünnepségén elmondta: a fejlett infrastruktúra, valamint a képzett munkaerő és a rugalmas munkaerőpiac előnyös a befektetők számára. Emlékeztetett arra, hogy a Budapest Airport ezer kilométeres körzetében tíz ország hasonló létesítménye található.

A DHL új komplexuma H. Szabó Sándor légifelvételén

Frank Appel, a Deutsche Post DHL vezérigazgatója a megnyitón jelezte, hogy a 17 ezer négyzetméteres új bázison már augusztus óta tevékenykedik a Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága, decembertől pedig már jelen lesz a közúti szállítmányozási üzletág, a DHL Freight is.

– A kormány 2010-ben összefogást kínált azoknak a befektetőknek, amelyek együtt akarnak működni vele – közölte az államtitkár, kiemelve, hogy a Budapest Airport az elmúlt években a privatizációs szerződésben vállalt 261 millió euró helyett 300 millió eurót ruházott be. Ennek része a Business Park, amelynek első hosszú távú bérlője a DHL. Jelenleg 150 alkalmazott dolgozik itt, de év végére a számuk meghaladja a 200-at – tette hozzá Völner Pál.

Völner Pál olvassa föl beszédét<br>(képek: Vörös Attila)

Frank Appel elmondta, hogy a DHL magyarországi forgalma évi 220 millió euró. A cégcsoport globális forgalma 55 milliárd eurót tesz ki évente, amely fele a magyar bruttó hazai terméknek (GDP-nek) – tette hozzá a vezérigazgató, aki szólt arról is, hogy ma már minden éjszaka érkezik DHL-repülőgép Budapestre.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport igazgatósági elnöke az új logisztikai központ elhelyezkedését emelte ki. A repülőtéri út mellett fekszik, a repülőtér területén belül, közel a Budapestről induló autópályákhoz. A logisztikai bázis 10 millió euróba került, és hosszú távú együttműködés keretében, kedvező áron bérlik a Budapest Airporttól – tette hozzá az elnök.

Gerhard Schroeder, a DHL magyar vezetői és Frank Appel a kulcsátadón

A logisztikai központba beköltözött DHL Global Forwarding légi- és tengeri szállítmányozással foglalkozik, a decemberben ide költöző DHL Freight Európa egyik legnagyobb szállítmányozási cége.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek