A Flixbus bekebelezte az Eurolines busztársaságot

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.05.06. 09:00
FB_01

A Flixbus az Eurolines megvásárlásáról márciusban kezdte meg a tárgyalásokat az Eurolines akkori tulajdonosával, a Transdevvel. A kontraktus értékét egyik aláíró fél sem hozta nyilvánosságra. A szerződés értelmében a Flixbus átveszi az Eurolines által közlekedtetett járatokat és egyben az Isilines Franciaországban közlekedő belföldi buszjáratait is. A Flixbus társaságé lett így az Eurolines francia, belga, holland, spanyol és cseh vállalati fiókja is.

(fotó: Flixbus)

A Flixbus vezérigazgatója, Jochen Engert a szerződés aláírását követően elmondta, hogy vállalata egy tető alá kívánja hozni az Eurolines és Isilines járatait, s így egy erős és kiterjedt egységes európai buszjárathálózatot kialakítani.

A Flixbus 2013-ban jött létre, miután Németországban a Deutsche Bahn monopóliuma megszűnt a távolsági buszjáratok közlekedtetését illetően. Vasúti üzletága is van a cégnek, a Flixtrain.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek