A Gebrüder Weiss negyedszázada Magyarországon

iho   ·   2015.09.18. 11:15
gebruder0

Fentiekből is kiderül, hogy a fejlődő piacokra fókuszál Ausztria legrégebbi szállítmányozási vállalata. Az 1823-ban alapított Gebrüder Weiss (GW) fejlődése a magyar piacon töretlen: a magyarországi leányvállalat az elmúlt évtizedben megduplázta a forgalmát. A huszonöt éve, az első nyugati-európai logisztikai befektetőként hazánkban megjelenő GW a jubileumot fennállásának eddigi legnagyobb összegű értékesítési árbevételének elérésével kívánja emlékezetessé tenni.

A Gebrüder Weiss szüntelen fejlesztésekkel és beruházásokkal építette fel piacvezető pozícióját a magyarországi gyűjtőfuvarozás piacán. Légi és tengeri irodája 1995 óta működik Vecsésen. Kétezerkettőben létesítette korszerűen felszerelt logisztikai terminálját Dunaharasztiban, ahol jelenleg mintegy 23 ezer négyzetméternyi raktárterülettel rendelkezik, 2008 októberében pedig megnyitotta a stratégiai fontosságú kelet-magyarországi telephelyét Hajdúböszörményben. Mosonmagyaróvár volt a következő fejlesztés, majd 2013 szeptemberében, mintegy 100 millió forintos beruházás eredményeként nyílt meg a győri telephely, végül tavaly márciusban kezdte meg működését a biatorbágyi Rozália Parkban a 16 ezer négyzetméteres további telephely. A GW két és fél évtized alatt több mint hatmilliárd forint értékben hajtott végre zöldmezős és technikai beruházásokat – ebből négy és félmilliárd forintba került a Dunaharasztiban létesített bázis. Jól érzékeltetik a számok a cég intenzív tevékenységét: a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. nettó 13,18 milliárd forint forgalmat bonyolított le 2014-ben, 268 munkatársa 1 millió 19 ezer 750, összesen 418 ezer 921 tonnányi küldeményt kezelt. Thomas Schauer ügyvezető igazgató közlése alapján idén 14 milliárd forintot meghaladó magyarországi éves nettó forgalommal kalkulálnak.

Varga Bálint, értékesítési osztályvezető szerint stratégiájukban egyre nagyobb részt szánnak az e-kereskedelem raktározási és logisztikai feladatainak. Ausztriában és Csehországban már kiépített a cég egy olyan logisztikai rendszert, amely révén meg tudják oldani a web-áruházakban vásárolt termékek házhoz szállítását, Magyarországon tavasz óta vált elérhetővé ez a szolgáltatásuk. A dél-magyarországi raktárépület pontos helye azonban még eldöntésre vár – a középtávra tervezett beruházás egyik indoka Szerbia közelgő uniós csatlakozása.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek