A gyorspótjegy vesztesei

iho   ·   2013.06.03. 18:21

Május 15-től a gyors-és sebesvonatok jelentős részén csak pótjeggyel utazhatunk Budapest és a nagyobb városok, megyeszékhelyek közt, de ugyanez jellemző a turisztikailag jelentős célpontokra is, például a Balatonra vagy a Velencei tóra. A pótjegy mellé ellenszolgáltatás nem jár, hiszen sem helyfoglalást, sem légkondicionálást nem kapunk a plusz pénzért – írja a penzcentrum.hu.

A pótjegy-kötelezettség bevezetése óta talán legjobban a mozgáskorlátozottak költségei nőttek. Hatványozottan igaz ez akkor, ha csak kísérővel tud utazni az egyébként 90 százalékos kedvezményben részesülő mozgáskorlátozott, ekkor ugyanis mindkettőjüknek meg kell váltani a kiegészítő jegyet.

A munkahelyre, iskolába ingázóknak is drágább lett a vonatozás, ha gyorssal teszik meg az utat a lakhelyük és célállomásuk közt bérlettel vagy menetjeggyel. Számukra dolgozta ki a MÁV-Start Zrt. a pótjegybérlet rendszerét.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Nyugat-Balkán felé terjeszkedik a TEN-T

iho/vasút   ·   2021.01.24. 19:05

A transzeurópai közlekedési hálózat létrehozása rendkívül fontos az európai integrációs folyamatban, hiszen a magáncélú utazás mellett a vállalkozásoknak is könnyebbé teszi a szállítást, aminek fontosságára a koronavírus-járvány is rámutatott.