A háború árnyéka

MTI/iho   ·   2016.06.13. 12:57

A robbanóeszköz – hasonlóan a múltkorihoz – feltehetőleg a Déli összekötő vasúti hidat és környékét, a vágánykapcsolatokat vette célba a második világháború nagy bombázásai idején.

A délelőtt talált robbanóeszköz miatt két irodaházat és az ELTE egyik épületét kellett kiüríteni, le kell zárni a Rákóczi hidat és a közeli budai rakpartot, a dunai hajók sem közlekedhetnek. A 153-as autóbusz csak a Neumann János utcáig jár, az 1-es villamosok helyett Közvágóhíd–Etele út/Fehérvári út között pótlóbuszok járnak terelőútvonalon, a Petőfi hídon át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

ÉNYGÖ gyakorlatilag készre jelenthető

iho/vasút   ·   2020.10.31. 15:00

Elkezdődtek a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő infrastrukturális fejlesztések: 2021 végére a vasúti összeköttetés a kiszolgáló létesítményekkel együtt megépül.

Vasút Nagyvasút

Elindul a Déli körvasút bővítése

Károly Szabolcs   ·   2020.10.30. 15:00

A kiemelt fontosságú projekttel a Ferencváros és Kelenföld közötti forgalmas, kétvágányú szakaszt részben három-, részben négyvágányúvá fejlesztik, növelve a kapacitást, legkésőbb 2027 végére.