A horvátok dolgoznak a pályán, a magyarok még nem

iho/közút   ·   2012.08.27. 09:28

A Dunántúli Napló értesülései szerint felgyorsulhat a horvátországi autópálya-építési program, ennek részeként az a szakasz is elkészülhet, amely Eszékről vezet a magyar határig, Ivándárdáig. Az ehhez még hiányzó, 30 kilométeres rész kivitelezését eredetileg 2013-ra ígérték a horvátok – ebből várhatóan már semmi nem lesz, miután csúszik az új eszéki Dráva-híd építése, ami az autópálya része.

Ezt részben pénzügyi gondokkal magyarázták, amelyek most az új információk szerint  elhárultak, így a munkálatok új lendületet vehetnek; nem kizárt, hogy 2014-re már valóban a határra érnek déli szomszédaink. A szóban forgó autópálya-szakasz az Európai Unió által kijelölt, Budapesttől Dubrovnikig vezető 5/C közlekedési folyosó része. Amennyiben a horvátok elkészülnek, a folyosóból már csak az autópálya Bóly és az országhatár közötti része hiányzik majd, vagyis ez már egyedül a mi „sarunk” lesz.

Viszont arról, hogy magyar részről mikor folytatódhat az építkezés, nincs semmilyen konkrét információ. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) nyár elején azt közölte, egyelőre bizonytalan, mikor épülhet meg az M6-os autópálya Bóly és az országhatár között vezető része. Tekintettel arra, hogy a kormány hosszú távra szóló fejlesztési programjában nem szerepel a szakasz, a beruházás előkészítése is leállt.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.