A járvány elvitte a KISS motorvonatokat is

iho   ·   2020.03.16. 19:51
kisskicsi

Vasárnap mindenki nagy örömére forgalomba állt az első startos KISS motorvonat a 100a vonalon. Az emeletes szerelvény hétfőn is rendben teljesítette feladatát, ceglédi és monori járatokon dolgozott.

Hétfőn este kaptuk a hírt, hogy a kormány a határok lezárásáról szóló döntésének értelmében a Stadler a Magyarországon dolgozó külföldi munkavállalóit azonnali hatállyal hazarendelte. Ennek következménye, hogy az egyelőre utasforgalmi próbaüzemben járó KISS-en sem tudják ellátni a műszaki felügyeletet. A tesztüzem akkor indul újra, amikor a svájci mérnökök visszatérhetnek Magyarországra.

A 007-es KISS a vasárnapi premieren (fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.