A Közlekedési Múzeum kincsei Brüsszelben

iho   ·   2017.05.05. 16:04

A tárlat célja, hogy a kontinens történelmének a mítoszoktól és felfedezésektől a XX. század káoszáig és kohéziójáig történő bemutatásával a látogatókat az európai történelemmel kapcsolatos kérdésekre és gondolatokra sarkallja.

A 375-ös modellje a brüsszeli kiállításon<br>(forrás: Közlekedési Múzeum)

A több mint ezer műtárgy között a Közlekedési Múzeum kincsei is helyet kaptak. A XIX. század végének műszaki-közlekedési fejlődését bemutató részben a 375-ös sorozatú szertartályos gőzmozdony 1:10 léptékű modelljét és a Pécsi Villamos Közúti Vasút megállóhelyi tábláját nézhetik meg a látogatók. Az előbbi a századforduló kiemelkedő magyar gőzmozdonygyártását, a másik a városi közlekedés robbanásszerű fejlődését szimbolizálja. Ezen kívül a múzeum még egy, a számlapján mozdonyt ábrázoló vasutas zsebórát is kölcsönzött a tárlatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Nyugat-Balkán felé terjeszkedik a TEN-T

iho/vasút   ·   2021.01.24. 19:05

A transzeurópai közlekedési hálózat létrehozása rendkívül fontos az európai integrációs folyamatban, hiszen a magáncélú utazás mellett a vállalkozásoknak is könnyebbé teszi a szállítást, aminek fontosságára a koronavírus-járvány is rámutatott.