A Közlekedési Múzeum kincsei Brüsszelben

iho   ·   2017.05.05. 16:04

A tárlat célja, hogy a kontinens történelmének a mítoszoktól és felfedezésektől a XX. század káoszáig és kohéziójáig történő bemutatásával a látogatókat az európai történelemmel kapcsolatos kérdésekre és gondolatokra sarkallja.

A 375-ös modellje a brüsszeli kiállításon<br>(forrás: Közlekedési Múzeum)

A több mint ezer műtárgy között a Közlekedési Múzeum kincsei is helyet kaptak. A XIX. század végének műszaki-közlekedési fejlődését bemutató részben a 375-ös sorozatú szertartályos gőzmozdony 1:10 léptékű modelljét és a Pécsi Villamos Közúti Vasút megállóhelyi tábláját nézhetik meg a látogatók. Az előbbi a századforduló kiemelkedő magyar gőzmozdonygyártását, a másik a városi közlekedés robbanásszerű fejlődését szimbolizálja. Ezen kívül a múzeum még egy, a számlapján mozdonyt ábrázoló vasutas zsebórát is kölcsönzött a tárlatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.