A közlekedésügyet példamutatóan szolgáló szakemberek vehettek át elismerést

iho/vasút   ·   2023.09.21. 14:05
00_csiba_dija

A Közlekedésért érdemérmet, a Magyar Polgári Repülésért érdemérmet és a Baross Gábor-díjat adták át az arra érdemes szakembereknek.

Közlekedési beruházások nélkül nincs gazdasági erő, nincs erős és befolyásos Magyarország – jelentette ki a közlekedési elismerések ünnepélyes átadásán Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter kiemelte, hogy a magyar közlekedésügyet példamutatóan szolgáló szakemberek elismerését a tárca nem véletlenül időzítette Széchenyi István születésnapjára. A közlekedés annak idején is fontos politikai-gazdasági kérdés volt, a vasút és a hajó ekkor lett a haladás szimbóluma, a fejlettség mutatója, a legfontosabb hatalmi tényezők egyike. 

A rendezvényen Közlekedésért érdemérmet kapott Czipár Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt üzemeltetési igazgatója, Nagy Lajos MÁV BLI MMEO (Beruházási Lebonyolító Igazgatóság Mérnöki és Műszaki Ellenőrzési Osztály) irodavezetője, Tóth János az EPTS (European Platform of Transport Sciences) igazgató tanácsának elnöke, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszékének vezetője. Magyar Polgári Repülésért érdemérmet kapott a HungaroControl Zrt. szakembere, Kurucz Mihály István repülésbiztonsági és minőségirányítási igazgató. A Baross Gábor-díjat Csiba József, a BME ITS Nonprofit Zrt. megfelelőségértékelési üzletágának vezetője kapta. Az elismeréssel idén először pénzjutalmat is adtak, amelynek összege az előző évi bruttó átlagkereset tizenkétszerese, vagyis 6 189 192 forint.

Csiba József, MÁV gépészet egykori főigazgatója rendszeresen megörvendeztette írásaival az Indóház olvasót, a kitűnő és elkötelezett vasutasnak köszönhetjük a második Indóház Extra tematikus kiadvány, a 2007 telén megjelent, a 424-es gőzmozdonyokról írott tanulmányt. Az elismeréshez gratulálunk.

A nyitóképen: Lázár János építési és közlekedési miniszter (b5), Nagy Bálint közlekedési államtitkár (b2), valamint  a Baross Gábor-díjjal kitüntetett Csiba József, a BME ITS megfelelőség-értékelési cégvezetője (b4), illetve a Közlekedésért Érdemérem díjazottjai, Czipár Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési igazgatója (b1), Nagy Lajos, a MÁV Zrt. BLI MMEO irodavezetője (b3), Tóth János, az EPTS (European Platform of Transport Sciences) igazgatótanácsának elnöke, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszékének vezetője (b6), és a Magyar Polgári  Repülésért  Érdemérem díjazottja, Kurucz Mihály István repülésbiztonsági, minőségirányítási és belső ellenőrzési Igazgató (b7) a közlekedésügyet példamutatóan szolgáló szakembereknek odaítélt elismerések ünnepélyes átadásán a Pesti Vigadó dísztermében. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Vasútmodell Kiemelt ajánlatok

Indóház, XX/2. 2024. április–május, a kötöttpályás olvasnivaló

iho.hu   ·   2024.04.03. 14:14

Dióhéj: szomorú Szergej-sors, avagy hol Dombóvár állott, most kőhalom; a MÁV V46 sorozatú villamos mozdonyai, a Szöcskék; a világ legnagyobb számban megépített és forgalomba helyezett motorvonata, a Ganz-MÁVAG D1; Délkelet-ázsiai fejlődési pályák szigeti rónákon és esőerdőkben, őszinte kritika az A.C.M.E M63-asáról.