Leégett a raktár

iho/biztos út   ·   2012.10.26. 14:00
DSC_0056_kk

Leégett egy raktárépület október 25-én késő este a szegedi Tisza teherpályaudvaron. A pályaudvart már nem használják, vonat már több hónapja nem érkezett a rakodóterületre. Közvetlenül a vágányok mellett régi, több mint száz éves fából készült raktárépületek találhatók. Ezeket korábban a MÁV használta, egy ideje már magánkézbe kerültek. A leégett raktárban négy különböző cég működött, egy útépítéssel foglalkozó vállalkozás, egy épületgépészeti cég, továbbá egy asztalosműhely és egy dekorációval foglalkozó vállalat. A raktárban két Ikarus is volt, ezek szintén a tűz martalékává váltak. (Információink szerint működőképesek voltak, alkalomadtán használták őket.)

A leégett raktár október 26-án, délelőtt<br>A képre kattintva fotógalériánkat tekinthetik meg<br>(fotók: Fritz Gergely)

Október 25-én este a tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, ennek is köszönhető, hogy a tűz nem terjedt át a szomszédos raktárakra. A katasztrófavédelem szakemberei ezekben a percekben is a helyszínen vannak, vizsgálják a tűz okát, a szándékos gyújtogatás sem zárható ki. A hírek szerint személyi sérülés nem történt. A kár körülbelül 2-3 millió forintra rúg.

Raktárak a Tisza pályaudvaron egy 2010 nyarán készült képen. A háttérben megbúvó épület gyulladt ki

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Magyar tulajdonba került a Dunakeszi Járműjavító Kft.

iho/vasút   ·   2022.06.29. 15:00

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat teljes egészében magyar tulajdonba került.