A legnagyobb töltőhálózat e-autóknak

iho   ·   2014.03.04. 17:48

A budapesti Istenhegyi úti MOL-kútnál található gyorstöltőhöz hasonló eszközöket szállít az ABB Kínába, a szerződés hat évre szól. Az ABB stratégiai szövetségre lépett a Sencsen BYD Daimler New Techology (BDNT) céggel az új DENZA elektromos autókhoz szállítandó töltők gyártására. A DENZA Kína első nagy szériás, kereskedelemben is kapható e-autója lesz, hatótávolsága 200 kilométernél nagyobb. A Kína által választott egyenáramú GBT szabvány, és a hozzá szállított, falra szerelhető töltők tették lehetővé az ABB-nek a belépést erre a hatalmas piacra. A töltőket az ABB az autó márkakereskedésein keresztül forgalmazza.

Az ABB 2010 óta van jelen Kínában, 2013-ban kezdte meg annak a helyi EV szervezetnek a kiépítését, amelynek feladata a kutatás-fejlesztést, a gyártást, a logisztikát és a szervizt is magába foglaló üzletfejlesztés támogatása. A DENZA elektromos autót a gyártó a pekingi Világkiállításon mutatja majd be.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek