A Lufthansa sűrít Budapest és Frankfurt között

iho   ·   2017.07.27. 13:45
cim_fh

Átalakítja a menetrendet, növeli járatai számát és nagyobb gépeket közlekedtet a Budapest–Frankfurt-útvonalon a Lufthansa. A téli menetrendben rendszerint napi négy járat közlekedik a magyar főváros és a legforgalmasabb német repülőtér között. 2017. december 11-étől viszont már egyel több, napi öt járat repül ezen az útvonalon, ezzel változik a menetrend is, adja hírül a légitársaság.

– Folyamatosan figyeljük utasaink igényeit és ezek figyelembevételével fejlesztjük szolgáltatásainkat. Egyrészt évek óta jelentősen nő a kereslet ezen az útvonalon, másrészt az eddigi téli menetrend számos tengerentúlról érkező utasunknak nem volt optimális, mivel a Frankfurtba a reggeli órákban megérkező interkontinentális járatokról nem érték el a Budapestre 8:20-kor induló csatlakozást. Az új járatunk 10:10-kor indul Frankfurtból Budapestre, ezzel optimális átszállást biztosít szinte valamennyi nagy távolságú járatunk utasának – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője az új menetrend kapcsán.

A320neo Frankfurtban

Az új járattal a Miamiból, Atlantából, Philadelphiából, New Yorkból, Torontóból és Washingtonból Frankfurtba érkező utasok rövid átszállási idővel folytathatják útjukat a magyar főváros felé. A Frankfurtból 10:10-kor induló járat menetrend szerint 11:40-re érkezik Budapestre, majd 12:30-kor indul vissza és 14:15-kor landol Hessen tartomány legnagyobb városában.

– A fél egykor visszainduló járatunk ideális megoldás elsősorban azoknak az utazóknak, akiknek csak délutáni programjuk van Németországban, vagy késő délután indul interkontinentális járatuk. Ezt főleg az üzleti utazók értékelik, akik így Magyarországon délelőttjüket hasznosan tölthetik el – tette hozzá Antal Gábor.

Budapesti pillanatkép

Az új járat a hét minden napján közlekedik majd, így huszonöt százalékkal, heti huszonnyolcról harmincötre növekszik a Lufthansa járatszáma a két város között. Ezzel a lépéssel a Budapesten üzemelő légitársaságok közül a Lufthansa közlekedteti a legtöbb járatot egyazon útvonalon.

Az üléskapacitás viszont a két város között növekvő arányban repülő Airbus A320, 320 neo és 321-es, nagyobb kapacitású keskenytörzsű géptípusoknak köszönhetően még ennél is nagyobb mértékben emelkedik: közel negyven százalékkal több ülést kínál a Lufthansa.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek