MÁV-Start az Utazás kiállításon: nyerjen menetjegyet!

iho   ·   2014.02.27. 19:00
00kicsi

A hivatalos megnyitón Hegmanné Nemes Sára államtitkár a hazai turizmus fejlesztését, a vasútnak abban játszott infrastrukturális szerepét emelte ki. A kormányzat alapvető stratégiai eszközként tekint a vasútra, a MÁV-csoport szerkezeti egyszerűsítésével az adósságállományt az elmúlt három évben mintegy hatvanmilliárd forinttal tudták csökkenteni, a fejlesztések körülbelül háromszáz kilométeres szakaszt érintettek.

A megnyitón: Kormányos László, a MÁV-START Zrt. szolgáltatásfejlesztési vezetője, Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Hegmanné Nemes Sára államtitkár, Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója és Kazai Katalin, értékesítési koordinációs szervezet-vezető<br>(forrás: MÁV Zrt.)

Ungvári Csaba, a MÁV-Strat Zrt. vezérigazgatója az Utazás kiállítás fontosságáról beszélt, a helyszínen több ezer emberhez juthatnak el a belföldi és nemzetközi utazási ajánlatok. Az utazási kedv hosszú idő után javult, 2013-ban nyolc százalékkal nőtt az intercityk utasszáma. A belföldi vasúti forgalomban több mint hétszáz kocsiban, motorvonaton érhető el a wifi, 2014-ben befejeződik a 300 távolsági vasúti kocsi felújítása, és érkeznek az új Flirt motorvonatok is.

Hegmanné Nemes Sára...

A Budapest–Székesfehérvár vonal felújításával javult a balatoni közlekedés, és bevált az északi parton tavaly kísérletképp bevezetett új menetrendi struktúra is. Kiterjesztették a regionális tarifák rendszerét, harminc mellékvonalon lett olcsóbb az utazás. A Start klubkártya értékesítése is húsz százalékkal nőtt 2013-ban, a klubkártyák darabszáma a tizenháromezret is elérte.

...és Ungvári Csaba beszéde

A nemzetközi utazások közül Ausztria és Németország a két fő vasúti célpont, külföldről interrail bérlettel több mint ötezren érkeztek 2013-ban. Ezt a bérlettípust március végéig tizenöt százalékkal olcsóbban árusítja a MÁV-Start.

A március 2-áig nyitva tartó Utazás kiállításon a vasúttársaság színes programokkal, nyereményjátékkal, kedvezményes belföldi és nemzetközi jegyvásárlási lehetőségekkel várja az érdeklődőket. A vidékről érkező utasok félárú kedvezménnyel érkezhetnek, Kőbánya felsőn a kiállítás nyitva tartási ideje alatt megállnak a sebes- és az intercity-vonatok is. Belföldi, teljes árú menetjegyeket a kiállításon húsz százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak, a nyereményjátékokon többek közt Ausztriába és Németországba szóló menetjegyeket lehet nyerni.

A MÁV-Start standja

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek