A mór megtette a kötelességét: Vitézy megy, Dabóczi jön!

MTI/iho   ·   2014.12.03. 09:05

Négy évig tartott a Vitézy-korszak, a gyökeres átalakítást véghezvivő vezérigazgatónak kitelt az ideje. A fővárosi közgyűlés november végén szavazott a Budapesti Közlekedési Központ funkcióinak csökkentéséről, a közúti ágazat közvetlenül az új városigazgatóság alá rendeléséről, a BKV fölött gyakorolt jogkörök részleges megszüntetéséről. Új feladatokhoz új ember kell – gondolták az előterjesztők december 3-án.

Dabóczi Kálmán, a BKK új vezérigazgatója szintén közgazdász: jelenleg a KTI (Közlekedéstudományi Intézet) közlekedéstudományi üzletágának vezetője, de volt tanácsadó a MOL-nál, felügyelőbizottsági tag a MÁV Zrt.-nél és a MÁV-Startnál, részt vett a Kisalföld Volán és a Volánbusz igazgatóságának munkájában is. 2007-ben minisztériumi dicséretet, 2008-ban Közlekedésért érdemérmet kapott.

A fővárosi közgyűlés december 3-i ülésén jelentős többséggel szavazott a személycsere mellett. Értesüléseink szerint a szavazati arány 90-10 százalék volt, néhány ellenzéki képviselő a távozás, mások a maradás mellett voksoltak. Vitézy Dávid munkaviszonya december 4-ével szűnik meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek