A Nap, mint a szépség és a szörnyeteg

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.07.19. 08:45
kiskep

Az egyik közösségi portálon a napokban került nyilvánosságra az a fotó, ami hűen tükrözi azt a nagy különbséget, ami egy fotó elkészítésének pillanatában lehetséges. Vasútfotózásról van szó, mégpedig a jól sikerült, teljes napfényben fürdőző pillanatképről. Egészen pontosan a Slovakia EuroNight Prágából Kassára közlekedő járata látható a képen, két egészen különböző nézőpontból.

forrás: facebook

A fenti kép bal felén a fotós szemszögéből látható kép tárul elénk, ami valljuk meg, nagyon szép, élénk fotó, akár az Indóház következő számában is megállná a helyét. Mindeközben a kép jobb felére pillantva azt látjuk, hogy nem is tudjuk, mit látunk. Jól látják, hogy szinte semmit nem látnak. Ez a kép ugyanabban a pillanatban készült, csak a mozdonyvezető szemszögéből. Körülbelül ennyit lát a masiniszta korán reggel a felkelő nappal szemben haladva. Az ilyen helyzetet vasútbiztonsági szempontból a fokozottan veszélyes kategóriába sorolhatnánk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek