A német Kion Group Plzeň mellett gyárt targoncákat

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.07.18. 13:45
kiskep

Európa vezető rakodótechnikai eszközök gyártásával foglalkozó nagyvállalat, a német Kion Group 330 millió koronás (3,5 milliárd forint) beruházás mellett döntött a nyugat-csehországi Plzeň mellett. Éppen itt építi meg azt a targoncagyárat, ami a kelet-közép-európai országokba – beleértve hazánkat is, gyártja és forgalmazza majd a raktári emelőszerkezeteket. A Plzeň melletti gyárban kétszáz új munkahely jön létre. A Kion Group nem ismeretlen cég Csehországban, Český Krumlovban például már évek óta gyártja a Linde márkájú hajtóműveket, ennek a cégnek többmilliárdos forgalma van évente.

fotó: E15.cz

A targoncagyárat még idén októberben kezdik építeni, s várhatóan 2016 első hónapjaiban kezdik meg a gyártást. A vállalat szóvivője, Frank Brandmaier az E15 napilapnak elmondta, hogy a nyugat-csehországi város mellett stratégiai szempontból ddöntött a cég, s az okok nagyon egyszerűek. A környék logisztikailag jól felszerelt, közel fekszik a végfelhasználókhoz is, s nem utolsó sorban közel van a bajorországi Aschaffenburg, ahol a Linde egyik fő bázisa található, valamint Český krumlov is, ahol pedig a Linde meghajtóberendezések gyártása folyik.

A Kion Group csehországi érdekeltsége nam meglepő, hiszen a Český Krumlov-i meghajtó és vezérlőrendszerek gyártásával foglalkozó Linde cég az anyavállalt németországi, angliai és olaszországi leányvállalatainak szállítja termékeit, ezen kívül pedig az észak-morvaországi Šenovban homlokvillás targoncákat gyárt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek