A Rába igazgatósága elkötelezett

MTI   ·   2011.11.16. 18:32

Az igazgatóság szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra véleményét arról, hogy az MNV november 7-én kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Rába Nyrt. valamennyi részvényére.

A BÉT honlapján szerdán délután közölt dokumentumban a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által megajánlott 815 forintos részvényenkénti vételárat pénzügyi szempontból méltányosnak nevezte.

A munkavállalók szakszervezete jelezte: az állam tulajdonszerzéséről, befolyásnöveléséről részletes információ nélkül nem tud egyértelmű véleményt megfogalmazni. Bizakodásra okot adónak értékelte a szakszervezet, hogy az ajánlattevő a régió adottságait is figyelembe véve stabilizálni kívánja a munkavállalók helyzetét és támaszkodni fog a már elért eredményekre és megkezdett programokra.

A magyar állam jelenleg összesen 16,15 százalékos befolyással bír a társaságban; a Rába 7,68 százalék saját részvénnyel rendelkezik. Megállapodás született arról, hogy a 10,85 százalékos részvénypakettet birtokló malajziai DRB-Hicom társaság is elfogadja a vételi ajánlatot, amelynek megfelelően a magyar állam – figyelembe véve a Rába 7,68 százaléknyi sajátrészvény-hányadát – összesen 27 százalék tulajdoni hányadot és 29,25 százalék szavazati jogot biztosító befolyásra tesz szert a Rábában.

A szakmában uralkodó kételyeket, melyeket az iho.hu korábban megírt, továbbra sem cáfolta egyik fél sem.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.