A Rába igazgatósága elkötelezett

MTI   ·   2011.11.16. 18:32

Az igazgatóság szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra véleményét arról, hogy az MNV november 7-én kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Rába Nyrt. valamennyi részvényére.

A BÉT honlapján szerdán délután közölt dokumentumban a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által megajánlott 815 forintos részvényenkénti vételárat pénzügyi szempontból méltányosnak nevezte.

A munkavállalók szakszervezete jelezte: az állam tulajdonszerzéséről, befolyásnöveléséről részletes információ nélkül nem tud egyértelmű véleményt megfogalmazni. Bizakodásra okot adónak értékelte a szakszervezet, hogy az ajánlattevő a régió adottságait is figyelembe véve stabilizálni kívánja a munkavállalók helyzetét és támaszkodni fog a már elért eredményekre és megkezdett programokra.

A magyar állam jelenleg összesen 16,15 százalékos befolyással bír a társaságban; a Rába 7,68 százalék saját részvénnyel rendelkezik. Megállapodás született arról, hogy a 10,85 százalékos részvénypakettet birtokló malajziai DRB-Hicom társaság is elfogadja a vételi ajánlatot, amelynek megfelelően a magyar állam – figyelembe véve a Rába 7,68 százaléknyi sajátrészvény-hányadát – összesen 27 százalék tulajdoni hányadot és 29,25 százalék szavazati jogot biztosító befolyásra tesz szert a Rábában.

A szakmában uralkodó kételyeket, melyeket az iho.hu korábban megírt, továbbra sem cáfolta egyik fél sem.

Kapcsolódó hírek