A RegioJet már több mint ötvenezer jegyet adott el az adriai fürdősvonatra

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.06.18. 18:00
RJ

A magánvasút szerint az idei szezonban meglesz a százezres álomhatár, az utasok háromnegyede Csehországból utazik.

Június közepéig a Regiojet cseh magánvasút hatvan százalékkal több menetjegyet adott el, mint tavaly ilyenkor. Ezen a héten már az ötvenezredik jegyet is eladta a vasúttársaság a Prága–Budapest–Rijeka/Split viszonylaton közlekedő járatára. Azt mondják, hogy sok járat oda- és visszafelé is teljesen tele van, egy vonat kapacitása hatszáz fő. Tavaly a nyári idény végére több mint 60 ezer utasról számolt be a vasúttársaság, erre szeretnének csaknem ráduplázni, körülbelül százezer utasra számítanak az idén.

A RegioJet adriai fürdősvonata 2021-ben egy hónappal korábban kezdett közlekedni, már május 28-ától, sőt a vonat kapacitása is megnőtt, a tizenöt kocsis szerelvények Ogulin állomáson oszlanak ketté, az egyik fele Fiuméba, a másik fele pedig Splitbe közlekedik. Az utolsó vonat szeptember 27-én indul vissza Horvátországból, júliusban és augusztusban naponta, júniusban és szeptemberben heti három alkalommal közlekedik a járat. A statisztikák szerint eddig az utasok 75 százaléka csehországi állomásokról, a fennmaradó 25 százalék pedig szlovákiai és magyarországi megállóhelyekről utazik. Az utazóközönség egy harmada pedig a RegioJet csatlakozó buszait is igénybe veszi a tovább utazáshoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút MAGYAR VASÚT

Magyar Vasút 2022 Konferencia

T. Hámori Ferenc   ·   2022.10.05. 09:00

Igazságos zöld átmenet? A vasútfejlesztés évtizede? Újabb esély Záhony előtt? # Valtsvasutra – ezeknek a jelmondatoknak a jegyében, 14. alkalommal rendezték meg a vasútszakma legrangosabb fórumát Budapesten.