A Swedtrac RailServices újíthatja fel a svéd X2000-esek belső terét

iho/vasút   ·   2016.04.20. 13:45
400px_sj2000

A Knorr-Bremse-leányvállalat Swedtrac RailServices a Västerås közelében található Tillbergában végzi majd el a svéd nemzeti vasút SJ 36 billenőszekrényes szerelvényének belső felújítását, ezzel több, mint egymillió koronát könyvelhet el bevételként – írja a Railway Gazette.

Az SJ X2000-es motorvonatainak utasterét a Swedtrac RailServices korszerűsítheti (fotó: Bartus Róbert)

A munkálatok során 227 kocsiba kerülnek új ülések, szőnyegek, lecserélik a burkolatot és a csomagtartókat, továbbá modernebbé válik az étkezőrészleg is. Az áttervezett üléselrendezésnek köszönhetően a jelenleginél tizenöt százalékkal több ülőhely áll majd az utasok rendelkezésére, így még rugalmasabb, költséghatékonyabb és megbízhatóbb szolgáltatást nyújthat az SJ a vonatokkal.

A kétszáz kilométer per órás üzemi sebességre képes X2000-esek elektromos rendszereit a vonatokat eredetileg gyártó ABB modernizálhatja kétszázmillió dollár értékben: a motorvonatokba új áramátalakító- és irányító rendszer, valamint korszerűsített utastájékoztató-rendszer kerül a svájci vállalat jóvoltából – számol be a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek