A Synergon konzorciumban indul az e-útdíj tenderen

MTI   ·   2012.10.15. 17:04

A Synergon Informatikai Nyrt. konzorciumi tagként indul az elektronikus útdíj tenderen, miután hosszú távú, stratégiai együttműködési megállapodást kötött a gyártóktól független China International Telecommunication Construction Corporation (CITCC) kínai vállalattal – közölte a Synergon hétfőn a tőzsde honlapján.

A CITCC mint fővállalkozó, továbbá a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Synergon leányvállalata, a Synergon Integrator Kft. 10 százalékot meghaladó részvétellel, valamint az I-Cell Kft. 10 százalék alatti aktivitással közösen pályázik az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. tenderén.

A közlemény szerint a Synergon csoport és a kínai vállalat között az elmúlt napokban folytatott tárgyalások eredményeként a két fél stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Ennek keretében Magyarország mellett Bulgáriában, Ukrajnában, Horvátországban és Oroszországban meghatározott területeken, egyebek közt a közösségi közlekedési megoldások, azon belül is részben az e-útdíj rendszer tervezett adaptációjában közösen vesznek részt. A megállapodás kiterjed az ÁAK által kiírt, elektronikus útdíj rendszerének teljes körű implementációjára vonatkozó pályázaton való részvételre is.

A CITCC az egyik legjelentősebb infokommunikációs tervező, kivitelező és szolgáltató vállalat, amelynek tevékenysége kiterjed a rendszerintegrációra is. A több mint 10 ezer főt foglalkoztató kínai cég leányvállalatai révén jelen van a világ 35 országában. A CITCC az elmúlt években több tízezer kilométer hosszan valósított meg e-útdíj bevezetést önállóan, illetve partnereivel – áll a közleményben.

Jutasi Zoltán, a Synergon vezérigazgatója szerint a CITCC–Synergon konzorcium rendelkezik mindazon feltételekkel, amit az Állami Autópálya Kezelő meghatározott a tenderkiírás során, sőt a kínai partner referenciái meghaladják a pályázati kritériumokat. Jutasi szerint van olyan megoldás, amely garantálni tudja a rendszer tervezett, 2013. július 1-jei indulását.

Az ÁAK pályázatára október 10-ig lehetett beadni a jelentkezéseket, a határidőre nyolc ajánlattevő jelezte részvételét.

Kapcsolódó hírek