A szakszervezet tüntetne, a BKK cáfol

iho   ·   2013.08.16. 15:57

Az érdekvédelmi szervezet a BKK által bevezetett új közlekedési modell kritikáját fogalmazta meg demonstrációs felhívásában. Véleményük szerint többek közt a buszágazatban jelenleg bekövetkező változások a budapesti közlekedés soha nem látott mélypontjához vezethetnek, a kiszervezés miatti elbocsátás sem javít a helyzeten. Nemes Gábor elnök szerint a BKK nem biztosítja a működéshez szükséges feltételeket, és a szerkezeti átalakítások ezen még csak tovább ronthatnak.

Sajtóközleményében a BKK kifejti: aki közlekedési mélypontot lát Budapesten, feltehetőleg egy másik városban él. A közlekedési csúcsszerv közleménye kiemeli a BKK létrejötte óta megvalósult fejlesztéseket, valamint a finanszírozásban bekövetklezett fordulópontot: 2010 ősze óta a BKV nem vett fel újabb hiteleket, 2012 májusától új, átlátható közszolgálati szerződés van érvényben.

A BKV két szakszervezeti szövetsége: a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a BKV-val, a közlekedési cég vezérigazgató-helyettese, Szedlmajer László válaszolt a munkáltató részéről a felmerült kérdésekre. Az írásos válasz augusztus 20. utánra várható, majd a kiértékelés után folytatják a vitát.

Kapcsolódó hírek