A szegedi Scaniák első éve

Bohus Dávid   ·   2016.12.28. 13:45
scaniaszeged2

Ünnepélyes átadó keretében díszsorfalként foglalták el a szegedi helyi közlekedés új járművei a Mars téri buszállomás parkolóját. A DAKK Zrt. bemutatta az új, Scania Citywide LF 12.0 típusú városi autóbuszait, amelyek a csongrádi megyeszékhely járatain teljesítenek szolgálatot. A 2015-ös év végén az alacsonypadlós szolgáltatást még Conectók biztosították, de január másodikán már elindultak a vadonatúj fehér buszok. Kis idő múlva pedig már mind a tizenkilenc munkába állt, a szóló Mercik Kecskemétre kerültek. Az euro 6-os dízelmotorral szerelt autóbuszok a város minden vonalán megjelentek, ahol az őszi tanévkezdésre jelentősen átalakították több járat útvonalát és menetrendjét.

Találkozó a Mars téren (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.