A vasút felett átívelő híd könnyítheti meg a füzesabonyiak életét

iho/közút   ·   2021.08.09. 15:00
fuzesabony_hid

A műtárgy a hevesi városkának a sínek által elválasztott két részét köti majd össze, így nem kell majd több kilométeres kerülőt tenni.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a napokban közölte a mérnöki tervezési feladatokra kiírt, nyílt eljárású tender eredményét: az uniós közbeszerzési értesítő alapján a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. és a Roden Mérnöki Iroda Kft. konzorciuma dolgozhatja ki a projektet, nettó 34 millió 725 ezer forint értékben. Az értékelés során a kért ár volt a legfontosabb: a pontok harmadát tette ki, de a szakemberek tapasztalata is fontos volt.

A tervezési feladatok magukban foglalják többet között a tanulmányterv munkáit, a forgalmi vizsgálatot, a környezetvédelemi engedély megszerzését, valamint a tanulmánytervi nyomvonalváltozatok elkészítését, bemutatását és elemzését, zajméréssel együtt.

Bár a jelenlegi fázis még csak a tervezési szakasz, ha a projekt megvalósul, a 80-as számú Budapest–Hatvan–Füzesabony–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vonal egyik legnagyobb csomópontjának számító állomás több mint tízvágányos pályahálózata felett átívelő híddal kétszer egy sávos út jön létre, melynek északi oldalán, vagyis a Kerecsendi út, a Szihalmi út és a 48-as utca kereszteződésében, és déli oldalán, azaz a Baross Gábor út és a Hunyadi út találkozásánál is kiépül majd egy-egy új csomópont.

(A híd feltételezhető helyét piros csíkkal jelöltük. Nyitókép forrása: Google)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.