A világ legfontosabb weboldala

iho/vasút   ·   2015.08.14. 13:45
mavkeses0

Így könnyű késést összeszedni, ezt sem jelzi a honlap

Jelentős késésekkel közlekedik több, a Keleti pályaudvarról induló és oda érkező személyvonat a bevezető vágányok fölötti százlábú híd alatti felsővezeték-rendszer kiépítése miatt: a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Gödöllő–Hatvan közötti elővárosi vonatoknál 20–40 perces késésekre kell számítani. A MÁV a torlódások és a még nagyobb késések elkerülése érdekében 18 óráig egyes sülysápi és gödöllői elővárosi vonatokat nem indít el. Az elővárosi vonatok helyett a Keleti pályaudvarról induló szolnoki zónázó, valamint gödöllői vonatok helyett a hatvani, az egri gyorsított és a sátoraljaújhelyi gyorsvonatokat állítják meg minden állomáson és megállóhelyen.

 

Korábban írtuk:

Szentgyörgyi János hiánypótló tevékenysége elvitathatatlan: összerakta a létező legfontosabb weboldalt, amely óránként lekérdezi a MÁV infótól, az éppen közlekedő vonatok mennyit késnek.

Augusztus 14-én 13 óra után itt tartott a vasútársaság

Persze sokszor igazságtalan ez az egész, hiszen van, hogy társvasúttól vesz át jelentős késésekkel szerelvényeket a MÁV, és azt se nagyon lehet kivédeni, ha valakit nem érdekel a fénysorompó tilos jelzése, a sínekre hajt, a mozdony meg persze győz, de ettől még érdekes látni, hogy hol és hogyan tart a vasúttársaság.

Esténként eztán rendszeresen szemlézzük is az aznapi teljesítményt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek