A Volánbusz nyerte a BKK agglomerációs tenderét

iho   ·   2014.03.12. 12:15
man1cim

A Volánbusz közleményében azt írja:

„Társaságunk – a közel 90 éves személyszállítási tapasztalattal rendelkező Volánbusz Zrt. – nyerte el a BKK Zrt. által a Budapesti Agglomerációs Közforgalmú Autóbuszvonalak üzemeltetésére 8+2 évre szóló menetrend szerinti közlekedés lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázatát. Pest megyében – az eddig a BKV által üzemeltetett járatokon kívül – szinte valamennyi elővárosi és regionális járatot a VOLÁNBUSZ Zrt. és alvállalkozói üzemelteti. Jelentős szerepet töltünk be az országos menetrend szerinti személyszállításban is, éves szinten több mint 90 millió utast szállítunk. Közel 1200 fő autóbusz-vezető áll jelenleg is munkaviszonyban társaságunknál, akik becsülettel és szakmai odaadással látják el nap mint nap munkájukat.”

Kedden írtunk arról, hogy nem tudni, hány embert vesz át a Volánbusz a BKV-tól, a Volánbusz–BKK-szerződés szerint 320 buszsofőrt vennének át.

A mostani közleményben ezt a Volánbusz megerősíti, ahogyan azt is, hogy tájékoztatták az érintetteket, akiket átvesznek.

„A szerződés által ránk bízott feladat társaságunk számára nem új, felkészülten várjuk az agglomerációs járatok átvételét, a közbeszerzési eljárás eredményhirdetése óta eltelt időszak minden egyes napja az átvétel lehető legmagasabb színvonalú előkészítése és végrehajtása jegyében zajlott, és jelenleg is minden folyamat pontos ütemezés alapján zajlik. A Budapesti Közlekedési Központtal kötött szerződésünkben vállaltaknak eleget teszünk, így a BKV Zrt. 320 autóbusz-vezetője társaságunknál felvételt nyerhet, munkájukra továbbra is szükség van. A Volánbusz Zrt. biztos és hosszú távú munkaviszonyt ajánl munkatársainak. A felhívásunkban tájékoztattuk az érintetteket, amely alapján a leendő munkavállalók a Volánbusz Zrt. jelenlegi munkavállalóival azonos feltételek, megbecsülés, anyagi és egzisztenciális  biztonság mellett folytathatják feladatukat társaságunknál az agglomerációs szolgáltatások teljesítésében. A társaságunkat választó munkavállalók számára az általános juttatáscsomagon túl egy, két részletben kifizetésre kerülő egyszeri juttatást is biztosítunk, amelynek célja a kölcsönös bizalmi kapcsolat kialakítása, valamint a munkahelyváltással kapcsolatos nehézségek kompenzálása.”

(Fotó: Vörös Attila)

A Volánbusz 167 új busz beszerzésével a jelentkező járművezetőknek komfortos, XXI. századi munkakörülményeket tud biztosítani, melyek kiegészülnek a fix vonalon történő szolgálatteljesítéssel, ami további kiszámíthatóságot jelent számukra és leendő utasaik számára is – írják a közleményben.

Korábban írtunk viszont arról is, hogy MAN Lion’s City és Rába-Volvo 7900A típusú autóbuszokkal váltják fel az agglomerációs vonalakon jelenleg közlekedő járműveket.

(Fotó: Vörös Attila)

Az új buszok minden korszerű igénynek megfelelnek: alacsony padlószint, mely az akadálymentes közlekedést is segíti (kihajtható rámpával felszerelt, kerekes székes rögzítési lehetőség), légkondicionáló, valamint a Futár utastájékoztató rendszer segíti majd a még komfortosabb utazást. Az autóbuszok korszerű motorral és automata sebességváltóval működnek, amelyek hozzájárulnak az érintett települések és Budapest levegőszennyezettségének csökkentéséhez és jelentősen javítják az utazás minőségét is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.