A Wiener Linien csapata diadalmaskodott a nagyváradi villamosvezető Eb-n

iho.hu   ·   2023.06.05. 09:00
tram_em

A házigazdák a 14. helyen végeztek; a szegedi SZKT a 9., a debreceni DKV küldöttsége a 16. lett. Egyéniben ír villamosvezetőé a pálma.

Tizenkilenc ország huszonöt csapata indult a nagyváradi Szent László téren tartott, a kontinens villamosvezetőinek kiírt Európa-bajnokságon (Tram-EM). A már említett szegedi és a debreceni küldöttek mellett érkeztek résztvevők Barcelonából, Berlinből, Bécsből, Brüsszelből, Dublinból, Kijevből, Lipcséből, Prágából, Oslóból, Krakkóból, Zágrábból vagy éppen Rotterdamból is. Az indulók egyéniben és csapatban mérték össze tudásukat. 

Az Eb-címre pályázóknak hat versenyszámban kellett tudásuk legjavát nyújtani: először fékezéstechnikából vizsgáztak, 25 km/órás sebességről kellett egy adott ponton megállítani a villamost. Precizitást igényelt az a feladat is, amelynél a járművet úgy kellett megállítani, hogy a harmadik ajtó egy meghatározott ponton legyen. Ügyességi próba és tűzoltási gyakorlat is szerepelt a versenyfeladatok között, míg a látványos villamos-biliárdot elsősorban a közönség díjazta. 

Egyéniben a dublini Ian Collins lett a legjobb (a francia Transdev üzemelteti a Dublin Tram-et), míg csapatban a bécsiek diadalmaskodtak Sandra Kaider és Andreas Kainrad révén. Érdekesség, hogy Nagyváradon többek között olyan, az Eb-n is szereplő ULF villamosok közlekednek, mint Bécsben. A hazai pálya nem jelentett előnyt, hiszen az Oradea Transport Local kétfős gárdája csak a 14. lett (eddig csak egyszer, Brüsszelben diadalmaskodtak a házigazdák); a szegediek a kilencedik helyen zártak, míg Debrecen a 16. helyen végzett.

Egyéni:

  1. Ian Collins (ír, Dublin) 2630 pont
  2. Robert Johansson (svéd, Göteborg) 2500
  3. Dominik Jurcevic (horvát, Zágráb) 2405

Csapat:

  1. Bécs, 4300 pont
  2. Göteborg 4180
  3. Prága 3630

Szeged 3200, Debrecen 2900 pontot szerzett.

(fotó: TRAM-EM, facebook)

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek