A Wizz az élen Romániában

iho   ·   2013.05.06. 08:54

Az egyik legtekintélyesebb romániai gazdasági napilap, a Ziarul Financiar (ZF) számításai alapján 2012-ben a WizzAir letaszította a trónról a Tarom állami légitársaságot, és az utasok számát tekintve piacvezető lett – adja hírül a Turizmus.online.

A ZF által évi körülbelül 10 millió utasra becsült romániai légifuvarozási piacból a WizzAir 2,8 millió utast szállított, míg a stagnáló Tarom csak 2,19 milliót.

A fapadosok erősödése várhatóan idén is folytatódik, s mind nagyobb szeletet hasítanak ki a piacból, állítja a lap. Tény, a WizzAir és a Tarom után a harmadik a szintén fapados, de most eladásra kínált BlueAir, amelyik tavaly 1,5 millió utast szállított, negyedik a Lufthansa cégcsoport 1,3 millió utassal, ötödik a Carpatair 600 ezerrel.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.