A Wizz erősen sűrít Moszkvába

iho   ·   2013.10.17. 13:45
cim

A Wizz Air bejelentette, hogy jelentősen megnöveli a járatsűrűséget a Budapest–Moszkva Vnukovo útvonalon. A légitársaság jelenleg hetente öt járatot üzemeltet Budapest és Moszkva között, október végétől azonban mindennap lesz oda-vissza járat a két főváros között, a forgalmas karácsonyi, valamint húsvéti időszak alatt pedig további négy járattal bővíti menetrendjét a Wizz Air.

2014. június 14. és szeptember 14. között a Budapest–Moszkva útvonalon mindennap két járat közlekedik majd, ezáltal az alacsony viteldíjú ülőhely-kapacitás soha nem látott szintet ér el ezen a fontos üzleti és szabadidős útvonalon. Az újonnan hozzáadott járatok éjszaka és kora reggel közlekednek majd, ezzel kedvezve a rövidebb kirándulást tervező és az átszálló utasoknak – olvasható a társaság közleményében.

Az első gép szeptember 23-án indult Moszkvába, a mostani gyors döntés nyilván azt jelzi: jól termel a vonal

Mint arról az iho/repülés is beszámolt, az első Budapest–Moszkva Wizz-járat szeptember 23-án indult Ferihegyről az orosz fővárosba, és már az első utasok reakciója is pozitív volt azután, hogy a Malév bukása óta a vonalon egyedül repülő Aeroflot magas áraihoz képest a diszkonttársaság megfizethető repülést kínál a két főváros között.

A légitársaság kommunikációs igazgatója a járatnyitáskor jelezte: a Wizz a turistákon kívül számít az üzleti utazókra is, ugyanakkor kétségtelen, hogy a vonalon főképp az oroszok felől lehet igazán nagy utaslétszámra számítani. Daniel de Carvalho a járatnyitást a piacteremtés politikájának részeként jellemezte, vagyis hogy maga a lehetőség gerjeszti az igényt az új járat iránt.

A Wizz Air a Budporttal lépett partnerségre, hogy segítséget nyújtson a Budapestről Dubajba, Azerbajdzsánba és Oroszországba utazóknak a vízumigényléshez. A kérelmeket online lehet benyújtani.

Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója szerint a Magyarország és Oroszország között közlekedő új járatok ösztönözhetik a két ország közötti szabadidős és üzleti célú utazást, míg a magyar turisztikai iparág előtt új lehetőségek nyílhatnak meg az Oroszországból érkező turistáknak köszönhetően.

Korábbi információk szerint a Wizz Air szeretne a másik orosz nagyvárosba, Szentpétervárra is repülni, de erről a kétoldalú kormányközi tágyalásokon kell először egyezségre jutni, a budapesti kormány már kijelölte a vonalra a Wizzt, az orosz hatóság azonban még nem döntött.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek