A Wizz halasztja a tőzsdére lépést

iho   ·   2014.06.17. 09:00
cim2

A Wizz Air elállt eredeti szándékától, és legalábbis egyelőre nem lép tőzsdére. A társaság közleménye szerint erre a döntésre „a légiközlekedési szektor jelenlegi piaci volatilitása” miatt jutott.

A bejelentés nyilván összefügg azzal, hogy két fontos európai légitársaság is csökkentette az idei pénzügyi évre korábban kiadott profit-előrejelzését, az Aer Lingus, és, mint beszámoltunk róla, a Lufthansa. Ennek nyomán a német társaság részvényeinek értéke 15 százalékkal esett a tőzsdén, emlékeztet az Air Transport World.

A Wizz a részvénykibocsátás révén 274 millió dollárt remélt a londoni tőzsdén, amely megalapozta volna jövendő növekedési terveit. A jelenlegi 52 gép mellé a következő három évben még harminccal szeretne a társaság a flottáját növelni, összesen jelenleg 38 A320-as és 26 321-es szerepel a megrendelési listáján, ezeknek a gépeknek egy része a gépparkból kisorolt példányok pótlására kell.

A Wizz azonban azt állítja, hogy a döntése nem befolyásolja a terjeszkedési terveit. a cég a közeljövőben is évi 15 százalékos növekedésre számít.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek