A ZSSK Cargo színe ezentúl a szilva

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.09.07. 18:45
kiskep

Amióta világ a világ, s léteznek a 131-es sorozatú nagyteljesítményű Ikermozdonyok, alias Dvojicskák, mindig is zöld (igaz, sötétebb, mint ma) ruhában díszelegtek, sárga sávval a hasukon. A vörös csillag és a ČSD, majd ŽSR és ZSSK az idők során lekoptak. Jelenleg a felségjelük a ZSSK Cargo logója, de a fűzöld színük a sárga sávval továbbra is megmaradt. Mindeddig.

Az iglói depóban végzik az új dizájn szerinti festését a 075-076-os Ikermozdonynak (fotó: railpage.net)

A pozsonyi fejesek ugyanis úgy döntöttek, hogy a vállalatnál új arculatot alakítanak ki, új dizájn szerint festik egységesre a járműállományukat. Az Ászokon (vagy Eszók) jól ismert szilvakék szín most a ZSSK Cargo minden mozdonyára rákerül a tervek szerint. A szilvakék mellett egy fehér sáv is helyet kap (ami mondjuk egy kargós mozdony esetében nem biztos, hogy praktikus), az oldalfalakon pedig szlovák és angol nyelvű feliratok is lesznek.

Az új arculat képekben

Mindenesetre kár a zöldért... Ikonikus jármű a Dvojicska a szlovák pályákon, nagyon sok fotós kedvence, meglátjuk, hogy mutat majd a Magas-Tátra csúcsaival a háttérben, Csorbáról lecsorogva vagány szilvakék köntösében. A railpage.net fülese szerint azért nem kell azonnal temetni a zöld-sárga Dvojicskákat, az iglói fűtőházban még halomban áll a zöld festék.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek